Jadłospis
Pamiętamy o prawidłowej diecie: |
Poznaj nasze menu |
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy potrawach numer alergenów jaki zawiera. |
LISTA ALERGENÓW: Alergen nr 1: zboża zawierające gluten( pszenica,żyto,jęczmień,owies, |
DOTYCZY PRODUKTÓW OZNACZONYCH W JADŁOSPISIE GWIAZDKĄ(*)
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony gwiazdką produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi,
W wędlinach śladowo mogą występować : soja, gluten, mleko, seler, gorczyca.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz cytrynowy, sól himalajska, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, oregano, bazylia, mięta,
Oleje 10 stopniowe: wiesiołek, len, rzepak,